Tähdet tähdet - 2005

Mittatilaustyönä Korvenkylälle kirjoitettu uusi musiikkinäytelmä iskelmätähti,- rock- laulaja Rauli Badding Somerjoesta. Näytelmässä käydään läpi Baddingin koko elämänkaari nuoruudesta viimeiselle matkalle. Tarinassa loistavia hahmoja eikä riemukkaalta huumoriltakaan vältytä.

Näytelmässä myös elävää musiikkia Badding hengessä.


Tiedot

Esityksen nimi:
Tähdet tähdet - 2005

Ohjaaja:
Arimo Haltsonen

Käsikirjoittaja:
Marianne Tikkanen

11000 katsojaa


Katso valokuvia galleriasta »

Näyttelijät:

Sami Viitalo, Ville Vanhala, Esko Kuoppamäki, Juha-Pekka Ilmojoki, Raija Lehtinen, Vesa Vanhala, Henry Holopainen, Simo-Pekka Patrikainen, Petteri Tykkä, Mirja Nopanen, Kristiina Tykkä, Unto Suikula, Sami Jauho, Elina Suikula, Minna Mattila, Kyösti Vuorela, Petteri Tykkä, Mirja Nopanen, Kyösti Vuorela, Raija Lehtinen, Anne Mattila, Jouko Mattila, Eero Kivistö,

Tuotanto:

Marianne Tikkanen, Arimo Haltsonen, Hannele Kainulainen, Anne Mattila, Unto Suikula, Jouko Mattila, Jaakko Vierula, Jenni Tolvanen, Mikkelin AMK, Timo Rämä, Sami Viitalo, Heikki Pasila

Orkesteri:

Janne Tokko, Heikki Eloranta, Juha-Matti Orpana, Ville Pöytsiä

12985679815 d64af6e517 b
12986093754 b46477e0c9 b


"Baddingin melankolinen sielunmaisema raikkaan huumorin kera"  
  "...näytelmä kuvaa suomalaista melankolisen haikeaa sielunmaisemaa raikkaasti huumorilla maustettuna. Melankoliaa on suomalaisessa teatterissa helppo käsitellä yksipuolisesti. Paljon vaikeampaa on yhdistää siihen huumoria oikealla tavalla. Tässä Tähdet tähdet onnistui oikein hyvin. "  
  "...Hämmästyttävintä harrastajaesityksessä on näyttelijätyön sujuminen ilman juuri minkäänlaisia maneereja, teatraalisia ja teennäisiä ylilyöntejä, joihin ammattinäyttelijätkin välillä sortuvat. Esiintyminen on hyvin luontevaa ja elinvoimaista."  
  "..Sami Viitalon olemus Baddinginä oli ilmiömäinen. Sopivampaa näyttelijää rooliin olisi ollut vaikea löytää."  
  "...esitys oli kesäteatterina vertaansa vailla. Sitä voi ehdottomasti suositella yhtenä kesän merkittävimmistä harrastajakulttuurin kokemuksista juuri siksi, että esiintyjien ja kaikkien järjestäjien yhteistyö näkyi niin upeana lopputuloksena. "  
 

Maaseudun tulevaisuus 11.7.2005

 
     
"Loistokeikka Korvenkylässä"  
  "... Aloitetaan tärkeimmästä: Sami Viitalo on täysosuma ja nappisuoritus. Hän on vahva, hienovireinen laulaja, jonka äänessä on raskasta hunajaa ja olemuksessa itseensä käpertyvää herkistyjää. Jopa rock´n rollia löytyy, sitäkin ..."  
  "... Tähdet tähdet vaatii pääosan esittäjätään paljon. Oman kaupungin poika suoriutuu Korvenkylän kesäteatteriin rakennetusta urakasta ulkonäköä ja liikehdintää myöten sellaisella laadulla, että yleisö hiljenee kunnioituksesta. Parin tunnin ajan Viitalo on eittämätön Somerjoki, ristiriitainen taiteilija.   -Käykää katsomassa."  
  "... Näytelmän ensimmäinen puolisko sisältää hämmentävän hyviä minikonsertteja, suorastaan kohokohtia toisensa perään ..."  
  "... Arimo Haltsonen on asiansa osaava henkilöohjaaja. Jokainen esiintyjä hoitaa roolinsa huolellisesti järjestysmiehiä myöten. Reaktiot ovat meheviä ja tunnetilat kannetaan loppuun saakka. Näkemyksellisyys tulee esille etenkin lukuisissa riehakkaissa joukkokohtauksissa. ..."  
 

Kouvolan Sanomat 30.6 2005

 
     
"Tähteys - onni vai kirous"  
  "... Korvenkylässä viilataan ja höylätään tänä suvena tuhtia teatteria tai pitäisikö sanoa raulimaisesti - jykevää rakkautta. Alku ainakin lupaa hyvää, sillä alkulaukauksena Vonteenin valssille ensi-ilta keräsi tiistaina rinnekatsomoon 170 Baddingin tarinasta kiinnostunutta. Määrä oli enemmän kuin koskaan ennen Korvenkylän nuorisoseuran taipaleella ..."  
  "... Onkin hyvin mahdollista, että varttuneeseen keski-ikään ehtinyt rock´n rollista pitävä yleisö - oma faniporukka mukaan luettuna - matkaa viiteentoista näytäntöön matkojenkin takaa. Ainakin etukäteismielenkiinto on antanut tästä viitteitä ..."  
  "... Kokonaisuutena näytelmän roolisuorituksista huokuu ... ahkeran työn tuottama osaaminen. Monet yksittäisroolit antavat katsojille mahdollisuuden herkutella teatterin vivahteikkailla mausteilla. ..."  
  "... Muusikkonakin tunnettu Sami Viitalo selvitti Baddingin roolissa ensi-illan jättiurakan sellaisella taidolla ja osaamisella, ettei siihen ole paljon lisäämistä. ..."  
 

Anjalankosken Sanomat 30.6 2005

 
     
"Romanttisenkarhea näytelmä ruokkii nostalgikkoja"  
  "... Raulia esittävässä Sami Viitalossa jos kenessä toteutuu näyttämön ihme. Hän muuttuu Baddingiksi, hän alkaa näyttää ja kuulostaa tältä. Kun näytelmässä kaverit kysyvät Raulilta kuinka hän tekee sen, kuinka hän on kuin Elvis, Viitalolta voisi kysyä, kuinka hän tekee sen, kuinka hän on roolihenkilönsä. Pitkä tukka liehuen hän imee mikrofonin, sulkee silmänsä, ketkuttaa lantiotaan, laulaa pehmeällä, lempeällä äänellä ja pakenee..."  
  "... Kyllä Korvenkylään kannattaa ajella jonakin kesäisenä iltana. Tähdet tähdet kutsuu luokseen..."  
 

Kymen Sanomat 30.6 2005

 
     
"Somerolta tähtiin"  
  "... Näytelmä on erittäin musiikkipitoinen, ja tutut sävelmät saavat katsojen välillä svengailemaan, välillä taas pyyhkimään silmänurkkiaan. Taitavaa laulamista ja soittamista on aina ilo kuunnella. Musiikki kuljettaa tarinaa jouhevasti alusta loppuun asti. ..."  
  "...Tähdet tähdet on sekä humoristinen että surullinen näytelmä. Sen musiikki on niin mukaansa tempaavaa, että vaikka Baddingin musiikki ei alkuperäisenä innostaisikaan, voi siitä löytää aivan uusia ulottuvuuksia Korvenkylän kesäteatterissa. Baddingin kappaleet kaivautuvat muistin syövereistä, ja niitä huomaa hyräilevänsä vielä seuraavanakin päivänä. ..."  
 

Elimäen Sanomat 29.6 2005

 

Historia

Korvenkylän Nuorisoseura ry. perustettiin 7.1.1906. Kesäteatteritoiminnan lähtökohta nykyisessä muodossa oli Korven koulun lakkauttaminen 1993, minkä jälkeen koulu siirtyi kannatusyhdistyksen hallintaan. Vuonna 2000 rakennettiin ulkorakennukseen asianmukaiset pukeutumis- ja varastotilat. Katsomokaltevuutta parannettiin maansiirtotöillä ja katsomo rakennettiin jälleen uudestaan vuonna 2001.

 

Nykypäivä

Nuorisoseuran toiminnan pääpainoalue on tänä päivänä kesäteatteri. Vuosittain tuotamme yhden näytelmän, joissa on noin 15 esitystä. Tämän lisäksi järjestämme tanssi-, tanhu- ja näytelmä koulutusta. Tottakai ohjelmaan kuuluu retkiä, pikkujouluja ja ohjelmapalvelua sketsien muodossa.

Tutustu toimintaamme tästä

Yhteystiedot

Korvenkylän Nuorisoseura ry

Korventie 703, 46960 Muhniemi

info@korvenkylankesateatteri.fi

palaute@korvenkylankesateatteri.fi

Katso tarkemmat yhteystiedot tästä


© 2022 | Korvenkylän Kesäteatteri