Seitsemän veljestä - 2006

A. Kiven teksti on penkkejä tutisuttavaa, mukaansa tempaavaa ilotulitusta.
Uhoa ja tuhoa tarjoava kertomus oli rankka juttu 150 vuotta sitten. Ohjaaja A. Haltsosen sovitus tarjoaa klassikkotekstiin tämän päivän virtaa ja kiihkoa, eikä tarina jätä kylmäksi katsojaa. Hunsvotit, hurjapäät sekä hiljaiset puurtajat, kaikki suomalaisen miehen
seitsemän "puolta" samassa paketissa. Karmeaa huutoa ja herkkiä lauluja, voimaa ja vastavoimaa...


Tiedot

Esityksen nimi:
Seitsemän veljestä - 2006

Ohjaaja:
Arimo Haltsonen

Käsikirjoittaja:
Aleksis Kivi

5000 katsojaa


Katso valokuvia galleriasta »

Näyttelijät:

Kyösti Vuorela, Esko Kuoppamäki, Vesa Vanhala, Heikki Pasila, Tommi Tainio, Eero Kivistö, Hnery Holopainen, Unto Suikula, Olavi Suutari, Maija Knuutila, Mirja Nopanen, Kristiina Tykkä, Raija Lehtinen, Sami Jauho, Jaakko Vierula, Roosa Grönman, Satu Halkola, Ilona Kuoppamäki, Sarita Kuukka, Sanna Leinonen, Minna Mattila, Sanna Mattila, Aino Pasila, Maija Pasila, Maarit Salo, Elina Suikula, Kristiinä Tykkä, Noora Varjola, Veera Ylöstalo

Tuotanto:

Arimo Haltsonen, Hannele Kaimulainen, Unto Suikula, Jouko Mattila, Jaakko Vierula, Mirja Nopanen, Anne Mattila, Maija Vuorela, Sami Viitalo, Sami Viitalo, Heikki Pasila, Kyösti Vuorela, Markku Keikkala

 

12985848993 545357cd86 b
12986124174 715741e0d1 b


"Raikkaasti räppäävä veljessarja"  
  "...satavuotisjuhlan näytelmä Seitsemän veljestä on mukavassa suhteessa tuore ja tuttu. Kieli on vanhaa Kiveä, mutta lauluja on pistetty uusiksi. Lavastus on yksinkertainen ja silti erittäin toimiva. "  
  "...Vuorelan tekstinkäsittely on jouhevaa, ja hän on liikunnallisesti vahva.
...Kuoppamäki tekee hätäilemättä läsnäolevan tulkinnan.
...Vanhala hallitsee nopeat tilanteet ja hänen Aaponsa on aidosti viisas mies, jonka selkeää ja ajateltua puhetta kuuntelee mielellään.
...Tommi Tainion tulkitsema Timo oli tuore tuttavuus. Myös hänen laulua kuunteli mielellään.
...Kivistö rakensi Laurinsa roolikaaren hyvin. Hiljainen mies oli kokoajan tilanteissa läsnä, vaikka luontonsa mukaan vähän vierestäkatsojana. Hiidenkiven humalakohtauksen ja saarnan Kivistö kasvatti uskottavasti ja kantoi tyylikkäästi läpi.
...Holopainen teki myös tunne- ja ajatustasolla selkeän ja aidon tulkinnan.
...Naiset ja neidot olivat milloin kertojia, morsiamia, Rajamäen rykmentin porukkaa tai Viertolan härkiä. Tästä joukosta nousi raikkaana ja intensiivisenä tulkitsijana Kristiina Tykkä, joka näytteli myös Männistön Venlan."
 
  "..Sami Viitalon sovitukset olivat veikeitä ja osuvia. Tällä porukalla sujui räppikin ja voisin kuvitella Kiven veljessarjan svengailemassa pitkin naurismaan vartta."  
 

Kouvolan Sanomat 1.7.2006

 
     
"Korvenkylässä kajahtaa sonnikarjan voima"  
  "... Kiven teksti on jo itsessään loistokkaan rikasta, mutta täysillä rooleihin paneutuvat veljekset tekevät siitä entistä elävämpää. Näytelmän kantavaksi voimaksi kohoaa kiistatta roolijako, joka on napsahtanut enemmän kuin kohdalleen. ..."  
  "...Vuorela tekee vakuuttavaa jälkeä veljessarjan vanhimpana. Juhanissa tiivistyy suomalaisen miehinen stereotypiaan liitetty käsitys jääräpäisyydestä, jota Vuorela ilmentää loistavilla eleillään.
...vauhtia näytelmässä pitää Eero, jonka saappaissa Holopainen velmuilee luontevasti.
...Pasilan esittämä köyryselkäinen Simeoni saa yleisön hihkumaan naurusta.
...rauhallisempaa puolta edustavat Vesa Vanhalan (Aapo) sekä Esko Kuoppamäen (Tuomas), joiden harkitseva puheenparsi tuo näytelmän rytmiin kaivattuva vaihtelua."
 
  "... Viitalon ja ohjaajan sävellykset tuovat esitykseen omaperäisyyttä, samoin tutun Jukolan veljesten esittelylaulun raikas sovitus. Sävellykset tukevat kertomuksen henkeä ja toimivat kiitettävän hyvin, kun siirrytään kohtauksesta toiseen ..."  
  "... sivurooleillekin on annettu painoa. Esiin nousee jämäkkä lukkari (Olavi Suutari) kuin topakka Kuppari-Kaisakin (Raija Lehtinen).
...Erityisen kekseliästä on tuoda naiset lavalle mölyävinä sonneina, ulvovina susina ja kansallispukuisina kertojina..."
 
 

Anjalankosken Sanomat 1.7 2006

 
     

"Voimalla seitsemän miehen"

 
  "... Kaikki, joilla on kalseita kokemuksia tai penseitä ennakkoluuloja hienosta romaanista, ansaitsisivat siitä jonkin sellaisen tulkinnan kuin Korvenkylän tämänkesäinen teatteriesitys on. Arimo Haltsosen sovittama ja ohjaama seitsemän hyypiön kohellus on mitä riemastuttavin..."  
  "... Mitä hienointa on sekin, että koko sarja pystyy laskettelemaan Kiven vivahteikasta ja omaleimaista kieltä kuin arkipuhetta ..."  
  "... kaiken kaikkiaan seitsemän veljestä on mainiota mainiompi ja veljet itse kerrassaan verrattomia. ..."  
  "... Lavastuksen perusratkaisu on yksinkertaisen tyylikäs mutta monipuolisesti palveleva puurakennelma. Laulut soivat välillä kauniin lyyrisesti, välillä aikaa rikkoen, esityksen nykypäivään kytkien ..."  
 

Kymen Sanomat 30.6 2006

 
     
"Upea veljessarja Korvenkylän näyttämöllä"  
  "... tänä kesänä näyttelijät ja ohjaaja Arimo Haltsonen laittavat itsensä likoon. Kaikesta näkee, että esityksen hiomisessa on tehty valtavasti työtä..."  
  "... Korvenkylän seitsemän veljestä ansaitsevat koko kaarti suuren kiitoksen. Jokainen veljessarjan näyttelijöistä oli selvästi paneutunut oman roolihahmonsa persoonaan erittäin tarkasti..."  
  "... raikkaat kansallispukuiset nuoret naiset ja tytöt toivat veljessarjan elämästä kertovaan tarinaan mukavaa lisäväriä..."  
  "... tarkkaavainen kuulija ei voi muuta kuin kummastella rikasta kieltä ja sitä, kuinka upeasti Korvenkylässä onnistutaan suomalaisen luonteen ominaispiirteiden tulkitsemisessa..."  
 

Elimäen Sanomat 5.7 2006

 

Historia

Korvenkylän Nuorisoseura ry. perustettiin 7.1.1906. Kesäteatteritoiminnan lähtökohta nykyisessä muodossa oli Korven koulun lakkauttaminen 1993, minkä jälkeen koulu siirtyi kannatusyhdistyksen hallintaan. Vuonna 2000 rakennettiin ulkorakennukseen asianmukaiset pukeutumis- ja varastotilat. Katsomokaltevuutta parannettiin maansiirtotöillä ja katsomo rakennettiin jälleen uudestaan vuonna 2001.

 

Nykypäivä

Nuorisoseuran toiminnan pääpainoalue on tänä päivänä kesäteatteri. Vuosittain tuotamme yhden näytelmän, joissa on noin 15 esitystä. Tämän lisäksi järjestämme tanssi-, tanhu- ja näytelmä koulutusta. Tottakai ohjelmaan kuuluu retkiä, pikkujouluja ja ohjelmapalvelua sketsien muodossa.

Tutustu toimintaamme tästä

Yhteystiedot

Korvenkylän Nuorisoseura ry

Korventie 703, 46960 Muhniemi

info@korvenkylankesateatteri.fi

palaute@korvenkylankesateatteri.fi

Katso tarkemmat yhteystiedot tästä


© 2022 | Korvenkylän Kesäteatteri