Museo

Korvenkylän Nuorisoseura ry:n kotiseutumuseo

Kotiseutumuseo

Korvenkoulun rinteessä sijaitsee Korvenkylän nuorisoseuran kotiseutumuseo. Museolla voit vierailla esityspäivinä tunti ennen esitystä sekä näytelmän väliajalla. Esillä on paljon vanhaa esineistöä.

Oppaina toimii oikeanpuoleisessa kuvassa olevat Riitta Lappalainen ja Eeva Heikkilä. Aukioloajat tunti ennen esitystä ja väliajalla auki.

 

Kaivo-Heikin talo

Talo on rakennettu 1800-luvun loppupuolella.

Kaivo-Heikki otti sukunimen Kaivola vuonna 1897.

Vuonna 1949 saatiin lahjoituksena Kymenlaakson sähkö oy:ltä entinen Kaivo-Heikin tupa Muhniemeltä, Riitamaan tien varrelta. Kunnalta saatiin vuokralle maa-alue 50 vuoden sopimuksella n. 200 metrin päästä Korven koulusta.

Ensin raivattiin paikka Koljunkuopan partaalle, mutta kävi ilmi että niin lähelle koulua ei saa rakentaa. Pasilan luona Tuulimyllyntöyränne oli myös ehdolla museon paikaksi. Talo siirrettiin 1948 Korvenkylään talkoilla. Kylän miehet ja hevoset olivat mukana siirtämässä taloa. Siirtoa johti Uuno Arola.

Museon perustamistoimikuntaan kuuluivat Uuno Arola, Toivo Saarinen, Aune Arola, Viljam Lukkari, Erkki Kuoppamäki, Erkki Sorsapalo ja Saara Vuorela.

Lähiseudulta koottiin museoon erilaisia käyttöesineitä. Museon hoitajana ja esittelijänä toimi Veikko Metsälä. Museota täydennettiin v. 1963 Jokirannasta ja Lehtolasta saaduilla aitoilla.

Museon pihapiirissä vietettiin Nuorisoseuran 50-, 60-, ja 70-vuotisjuhlat.

Museon pihalla aloitettin kesäteatteritoiminta ja esitettiin Vieraas maailmas-näytelmää vuosina 1992-1993.

Museo tyhjennettiin tavaroista siirtoa varten 29.11 2005.

Talo siirrettiin koulun pihapiiriin keväällä 2006.

Tavarat tuotiin takaisin museoon 17.9. 2006.

Museota alettiin siivota esittelykuntoon 11.5. 20011.

Kun paikkoja saatiin vähän kuntoon 12.5.2011 kävivät vierailulla Kaleva Anttila, Ellen Anttila ja Ahti Arola selvittämässä tavaroita ja kertomassa niiden tarinaa.

11.6.2011 Eeva Heikkilä ja Riitta Lappalainen asettelivat tavarat paremmin esille. Lisäksi Lasse Rinnelä ja Mari Heikkilä tekivät luettelon tavaroista jotka numeroitiin.

14.6.2011 Eevi Pakkanen joka on Heikki Kaivolan Matilda-tyttären tytär, kävi museolla vierailulla. Hän kertoi talon historiasta sekä talon isännästä Heikki Kaivolasta ja hänen vaimostaan Annasta sekä heidän viidestä lapsestaan.

museokuva1

Historia

Korvenkylän Nuorisoseura ry. perustettiin 7.1.1906. Kesäteatteritoiminnan lähtökohta nykyisessä muodossa oli Korven koulun lakkauttaminen 1993, minkä jälkeen koulu siirtyi kannatusyhdistyksen hallintaan. Vuonna 2000 rakennettiin ulkorakennukseen asianmukaiset pukeutumis- ja varastotilat. Katsomokaltevuutta parannettiin maansiirtotöillä ja katsomo rakennettiin jälleen uudestaan vuonna 2001.

 

Nykypäivä

Nuorisoseuran toiminnan pääpainoalue on tänä päivänä kesäteatteri. Vuosittain tuotamme yhden näytelmän, joissa on noin 15 esitystä. Tämän lisäksi järjestämme tanssi-, tanhu- ja näytelmä koulutusta. Tottakai ohjelmaan kuuluu retkiä, pikkujouluja ja ohjelmapalvelua sketsien muodossa.

Tutustu toimintaamme tästä

Yhteystiedot

Korvenkylän Nuorisoseura ry

Korventie 703, 46960 Muhniemi

info@korvenkylankesateatteri.fi

palaute@korvenkylankesateatteri.fi

Katso tarkemmat yhteystiedot tästä


© 2022 | Korvenkylän Kesäteatteri